Veelgestelde vragen over PayPress

Wanneer krijg ik uitbetaald?

PayPress streeft ernaar alle uitbetalingen in de eerste week van de maand te doen. De allereerste uitbetaling krijg je echter niet meteen de eerstvolgende maand, maar een maand later. Na deze eerste uitbetaling ontvang je in de eerste week van de maand de uitbetaling. Een voorbeeld:

Je meldt je aan bij PayPress op 12 juli. Alles wat je hebt verdiend in de maand juli ontvang je dan in de eerste week van september. Alle verdiensten uit augustus ontvang je dus in de eerste week van oktober en zo verder.

Bij PayPress hoef je dus niet een minimaal aantal transacties te hebben om uitbetaald te worden. Je krijgt altijd alle transacties uitbetaald, ongeacht het aantal. Of je nu 1 of 100.000 transacties hebt gehad in een maand, je ontvangt altijd je uitbetaling.

Ik krijg mijn PayPress account niet gekoppeld in WordPress

Je kunt je account pas koppelen aan je WordPress webiste als alle gegevens van je PayPress account zijn ingesteld. Ga naar my.paypress.nl en klik op de knop “Mijn Account”. Zorg ervoor dat alle gegevens zijn ingevuld. Dit zijn zowel je adresgegevens als je bankgegevens. Wanneer al je gegevens hier zijn ingevuld klik je op “Opslaan”.

Je kunt nu in jouw WordPress installatie je account koppelen. Klik links in het menu van de WordPress beheeromgeving op de PayPress knop. Vul hier je e-mailadres in dat je ook gebruikt om in te loggen op my.paypress.nl en het bijbehorende wachtwoord. Klik op de knop “Koppel mijn PayPress account”. Als dit is gelukt zie je een groen vinkje.

Je kunt nu je content betaald aanbieden. Alle uitbetalingen worden geregistreerd in je PayPress account. Voor een actuele stand van je verdiensten kijk je op my.paypress.nl.

Moet ik belasting betalen over de uitbetalingen die ik ontvang van PayPress?

Ja, je moet altijd belasting betalen over de uitbetalingen die je hebt gehad van PayPress. Zowel bedrijven als particulieren ontvangen altijd een factuur en specificatie van PayPress. Particulieren kunnen bij hun jaaropgave Inkomstenbelasting de opbrengsten van PayPress onderbrengen in de categorie “Opbrengsten uit overige werkzaamheden”. Bedrijven kunnen de facturen op de reguliere manier inboeken in hun administratie. Je bent zelf verantwoordelijk voor het correct opvoeren van de uitbetalingen die je van PayPress hebt ontvangen.

Let op: geef in je profiel op my.paypress.nl aan of je als particulier of als bedrijf opereert.

Moet ik BTW betalen over de uitbetalingen die ik ontvang van PayPress?

Indien je in je profiel hebt ingesteld dat je opereert als bedrijf ontvang je van PayPress de uitbetalingen + de BTW. Je krijgt altijd een factuur + specificatie van PayPress die je kunt opvoeren in je administratie. Je kunt dan zelf zorgdragen voor de afdracht van de BTW. Als je een particulier bent ontvang je de uitbetaling zonder BTW. PayPress draagt in dit geval de BTW voor jou af. Je hoeft als particulier dus verder niets te doen.

Let op: geef in je profiel op my.paypress.nl aan of je als particulier of als bedrijf opereert.

Hoeveel krijg ik uitbetaald?

De bezoeker van jouw website betaalt EUR 1,30 om jouw waardevolle content te bekijken. Jij als beheerder van de website verdient uiteindelijk EUR 0,85 cent (ex BTW) per transactie (EUR 1,01 inc BTW).

Moet ik abonnementskosten betalen voor PayPress?

Nee, je kunt PayPress zonder kosten installeren op je eigen website. Voor iedere transactie die je binnenkrijgt brengt PayPress een bedrag in rekening maar je hoeft geen vaste kosten te betalen voor het gebruik van PayPress.

Wie zitten er achter PayPress?

PayPress is opgezet door 101 The Netherlands B.V. en VanOns WordPress Development.

Installeer PayPress